woensdag 28 maart 2012

De tuinbonen zien bijna het licht!

Vandaag op zoek gegaan naar de vorige week gezaaide tuinbonen. Wat een tegenvaller, er was nog niets te zien. Zou het dan toch nog te koud zijn, of te droog, of te...? Dus maar even heel voorzichtig op zoek gegaan in de aarde. En wat bleek, de bonen zijn al gekiemd en de kopjes liggen vlak onder het oppervlak. Nog een paar dagen en ze komen er op eigen kracht bovenuit. Het kiempje op de foto heb ik een handje geholpen.

woensdag 21 maart 2012

Het hek is groen!


Vandaag is Frannie ijverig aan de slag gegaan met kwast en verf. Het door de buurman geplaatste hek moest nog groen geschilderd worden. En omdat het zo'n lekker weer was en Frannie niet van ophouden wist, heeft ze alle drie de potten verf opgemaakt. Het hek is nu dus prachtig groen! Piet, die met de lunch zijn vrouw niet thuis aantrof, heeft de lunch maar meegenomen naar de tuin en ook nog een handje geholpen met het schilderwerk.

zaterdag 17 maart 2012

Hulptroepen ingeroepen

Vandaag hebben we dankbaar gebruik gemaakt van wat hulptroepen. Don en JP wilden ons wel even komen helpen met het omspitten van de laatste stukken grond en het verspreiden van de compost over de tuin. Er is veel gelachen, en veel werk verzet. En maar interessant doen als er andere volkstuinders langs kwamen: "Ga jij nog naar de ledenvergadering?", werd er meermalen uitgeroepen! Af en toe mocht er even gepauzeerd worden met koffie, koek en broodjes. Ook de broer van Frannie kwam nog even kijken hoe de jongens aan het werk waren. De ochtend werd afgesloten met heerlijke, door Frannie zelfgemaakte, soep en broodjes. Don en JP, nogmaals hartelijk bedankt!

donderdag 15 maart 2012

Lentekriebels

Allereerst de beloofde foto van ons tuintje. Is het hek niet geweldig! Dank aan de buurman van tuintje 34! Nu nog even een pot groene beits kopen om het helemaal af te maken.

Vandaag was het voor het eerst echt lente! Een temperatuur van 15 graden, en in de zon zeker hoger! Ik kon er vanmiddag dan ook geen genoeg van krijgen, het was echt genieten. Allereerst een stuk bij de schuur omgespit, en compost erdoor geharkt. Het is nu klaar om de uien te planten.
Ook een stukje vrijgemaakt voor de peulen. En natuurlijk wat bijgekletst met andere tuinders. Er is een grote campagne bezig om het houden van dieren toe te staan op de tuintjes. Kippen, konijnen en dergelijke. Ik heb de actie gesteund, een beetje gezellig gekakel kan geen kwaad, denk ik. En wie weet heeft iemand wel eens wat eitjes over, mjam, mjam!

dinsdag 13 maart 2012

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Het is inmiddels 2012, en het voorjaar is in aantocht! De vogels zijn buiten erg druk aan het kwetteren, de krokussen staan boven de grond, en ook bij mij begint het weer te kriebelen. Ik voel een lichte drang om lekker in ons tuintje aan de gang te gaan!
De tuinbonen moeten als eerste de grond in, zodat ze geoogst kunnen worden voordat de hete zomer, waar we allemaal op hopen, gaat beginnen. Een mooi stukje voor de bonen uitgekozen, wat compost door de grond gewerkt, en drie rijen bonen gelegd. Dat voelt goed! Het seizoen is begonnen!
En wat staat ons landje er mooi bij! Onze nieuwe buurman van tuin 34 heeft een prachtig hek geplaatst, en aan de voorkant ook meteen onze tuin meegenomen. Ik zal er morgen een foto van maken om het resultaat te laten zien. We hebben nu ook een toeganspoortje! Wat professioneel!