zondag 13 juni 2010

Een update

Vanmiddag zijn we weer eens uitgebreid in de tuin bezig geweest. Het heeft afgelopen week behoorlijk veel geregend (eindelijk na een lange droge periode). De temperatuur is zo rond de 20 graden. Dus het groeit goed in de tuin. Helaas niet alleen onze kruiden en groenten; ook het onkruid doet het goed. Uiteraard veel kattestaart, maar ook winde vinden we weer tussen onze planten. Frannie en ik zijn daarom vanmiddag een uurtje of tweeënhalf bezig geweest.

Naast het wieden en schoffelen, hebben we pioenen (nog van meneer Bergman!) gesneden. Allebei een bosje in huis/praktijk. We hebben ook een kropje lollo rosso geoogst. De kroppen zien er nu zó mooi uit.... (zie foto) Dat willen we nu thuis ook proeven! Vanavond zullen we het kropje lekker opeten met als nagerecht vanillevla met rabarbermoes. Die komt nog van de rabarberplanten van (alweer) meneer Bergman.

Vanmorgen hoorden we na de Mis dat de 'superbonen' van Han en Flora het ook bij hen helemaal niet doen. Een inspectie in onze tuin maakte ons duidelijk dat het hier ook niets zal worden. Toevallig spraken we in de kerk ook 'meneer Bergman' en die wilde ons graag helpen. Hij zal voor ons prinsessenbonen inzaaien! Hij heeft de zaden vorig jaar zelf nog 'getrokken'.  Leuk, dat hij nog zo met de tuin meeleeft.


Omdat we nog wat ruimte hadden tussen de schuur en de pas uitgeplante tuinbonen, hebben we vandaag twee richels bieten ingezaaid. Wat komt er veel zaad uit zo'n zakje. Als dat het een beetje doet, dan eten we de hele nazomer/herfst bietjes (bietjessoep, bietjes met haring: erg lekker!).

We hebben de aardbeien, die nog aardig rood beginnen te kleuren, beschermd. We hebben een net over onze aardbeienplanten gelegd. Het net is zo'n 40 jaar oud: het heeft vroeger op mijn jongenskamer gehangen (jaren '70 : reuzepopulair). Mijn ouders hadden het net nog bewaard en het doet nu goed zijn dienst.

1 opmerking:

  1. Wat hebben jullie een mooie tuin !
    En was het gezellig gisteren. groeten Marcel en Ramona

    BeantwoordenVerwijderen