zaterdag 22 mei 2010

worteltjes en radijsjes!

Vandaag hebben we eerst een inhaalslag gemaakt in onze eigen achtertuin. Tuinmeubelen schoongemaakt, onkruid verwijderd en de potten gevuld met kleurige planten. Nu kunnen we ook weer genieten van onze eigen tuin.
Wat de burentuin betreft, Huig heeft van de week flink gebuffeld. Het middenpad is klaar, er ligt een prachtig terrasje voor onze schuur, en de oude, belachelijk dikke, tegels heeft hij opgeruimd. Huig verraste ons ook met een emmertje biest, en daar hebben we natuurlijk heerlijke biestpannekoeken mee gebakken. Gezellig met Piet en Frannie en ons gezinnetje van gesmuld.
Vanmiddag ben ik met Eveline nog even naar de tuin geweest om worteltjes en radijsjes te zaaien. We hebben goed om ons heen gekeken de laatste tijd, en geleerd dat worteltjes het beste in de buurt van uien kunnen worden gezaaid. Dat zou de wortelvlieg weg houden. Je raadt het al, we hebben de worteltjes keurig tussen twee uienrijtjes in gezaaid, een betere plaats hebben we niet. Afwachten dus maar.
Ondertussen worden de zaailingen van de winterprei en de lenteuitjes steeds beter zichtbaar, en zijn ze zelfs van het onkruid te onderscheiden. Dit stukje dus voorzichtig wat netter gemaakt.
Eefje en ik vinden het vervelend om de kraanknop steeds maar weer in te drukken. De gieter vult zich maar heel langzaam en is heel snel weer leeg. Dus zijn we inventief geweest en hebben iets uitgevonden dat de kraan steeds ingedrukt hield. Terwijl we met de gieter de plantjes begoten, vulde de volgende emmer zich weer. Wie weet gaan we er patent op aanvragen!
De officiele opening van de tuin komt ook naderbij. We willen laten zien dat we aan bourgondisch tuinieren doen, en daar horen natuurlijk een hapje en drankje bij. Al is onze schuur dan niet roze, we weten toch wel op te vallen!

2 opmerkingen:

  1. Spannend hè, dat zaaien. In onze volkstuin komt er hier en daar al wat op.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een roze schuur ? Nee, lijkt me niets voor jullie. Maar een officiele opening met een hapje en een drankje...ja ..dat lijkt me wel wat. Kunnen jullie ons alles vertellen over sla, wortelen, uien en natuurlijk de wortelvlieg waar ik nog nooit van heb gehoord.Ramona

    BeantwoordenVerwijderen