dinsdag 13 april 2010

We hebben een tuin!

Vorig jaar september (2009) hadden we ons ingeschreven voor een tuin bij de Volkstuindersvereniging Lisse. Buurvrouw Frannie was bij ons thuis langs geweest. Ze overwoog een tuintje, maar vond het wel veel werk. Wij liepen hier ook al een tijdje aan te denken. Het idee om het werk te delen, sprak ons wel aan. We hadden allebei geen ervaring, dus een tuin met z'n tweeën doen, leek ideaal. We hebben ons meteen ingeschreven, maar kwamen daarmee wel op een wachtlijst te staan. Maandenlang gebeurde er niets.
Februari kwam! De maand waarin de nieuwe tuintjes worden uitgegeven en er verhuizingen plaatsvinden. We hoorden niets, dus we zouden nog wat langer moeten wachten. Geen probleem: het eerste enthousiasme was toch al wat geluwd.
Grote verrassing dat we op 13 april een telefoontje kregen dat er een tuin voor ons beschikbaar was gekomen. De vorige eigenaar, die nog veel spitwerk had gedaan, moest er vanwege gezondheidsklachten acuut mee ophouden. Hoewel we nog lang niet bovenaan stonden op de wachtlijst, schoten we om diverse redenen naar nummer één! Sommigen waren met vakantie, anderen hadden net een nieuwe tuin. De belangrijkste reden zal zijn geweest dat 'onze tuin' als enige geen kas of schuur heeft. Het is een stuk onbebouwd land. Maar wel met een aantal forse fruitbomen: moesappels, handappel en handpeer. Daarnaast ook bessenstruiken (zwarte bes, rode bes en kruisbes).
We gaan de tuin de komende tijd rustig opbouwen. We laten de fruitbomen staan en zullen eerst eens zien wat die komende zomer/herfst voor oogst gaan brengen. In de tussentijd zullen we het voorste deel van de tuin wat netter gaan maken. Het is een beetje een rommeltje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten