vrijdag 7 mei 2010

Au....... dat doet pijn

De tuin heeft het de afgelopen dagen redelijk gedaan. De sugarsnaps komen boven de grond en de slaplantjes zijn aangeslagen! Het lijkt erop dat de lente-ui en winterprei nog niet op wil komen. Die komen vast wel...
Helaas doen de kattestaarten het ook goed, dus elk moment dat we in de tuin zijn, kunnen we lekker schoffelen. Wat een rotonkruid is dat toch... het heeft wortelstokken die je nauwelijks kan bestrijden. Bijna net zo erg als kweek, dat we ook in de tuin hebben.

We hebben ook ernstig gewerkt aan de schuur. Gisteren is Huig gekomen met zes trottoirbanden. Die hebben we op de goede hoogte gelegd en vervolgens de grond binnen de banden afgegraven (echt... vorig weekend was kinderspel) en gelijk gemaakt. Huig had duizend goede en nog veel meer minder nuttige tips en het was een feestje om met hem te werken. Ik mag binnenkort een dag met hem 'echt werken'.  Tof!


Nu het voorwerk voor de schuur echt opschiet, moesten we ook werk maken van de tegels die in de schuur moeten, op het 'terrasje' en als nieuw 'chique pad' aan de rechterkant van onze tuin. JP, de zoon van Piet en Frannie, is begin dit jaar verhuisd en had nog een mooie partij 40x60-tegels over. Met een bijdrage van een buurman die ook van de standaardtegels af wilde, kwamen we aan een kleine 60 tegels! Daar kunnen we wat mee. Maar goed, JP en ik moesten wel even ouderwets buffelen. Die rottegels wegen toch een kleine 25kg...  Maar goed, na een kleine twee uur, hebben we drie mooie stapels tegels in onze tuin liggen. Klaar voor verder gebruik.

Piet en ik hebben nog iets geleerd. Als je met een aanhangwagentje gaat rijden, is het erg handig om het steunwieltje (of hoe heet zo'n ding) omhoog te brengen. Als je dat wieltje laag laat staan, zodat hij over de grond blijft slepen, dan verniel je de boel! Wij hebben het wieltje van de aanhangwagen vrijwel volledig laten smelten.... Niet handig.... De schadevergoeding zal onze eerste grote uitgave voor de tuin zijn. Duur leergeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten