zondag 2 mei 2010

De BBC is ......... nou ja: geweldig

Op de Nederlandse televisie is echt helemaal niets fatsoenlijks te zien over tuinen. Progamma's als Puinruimers en Huis en Tuin zijn echt tenenkrommende reclameprogramma's, waarin je als kijker als een volstrekte debiel wordt behandeld.
Engelsen hebben het een stuk beter voor elkaar. De BBC heeft natuurlijk al jaren het legendarische Gardener's World (ik ga toch eens kijken of het volgende moederdagscadeau voor Annelies het bijbehorende tijdschrift kan zijn!). Op dit moment zendt de BBC een leuke en wat lichte (veel gevoel en iets minder inhoud) serie uit over moestuin. Alys Fowler praat je door verschillende onderdelen als de aanleg, de groenten, fruit, eetbare bloemen, etc. Ik ben inmiddels helemaal 'hooked' door deze roodharige diva :)

2 opmerkingen:

  1. Ik ben het helemaal met jullie eens! In Nederland is niets zinvols te zien over tuinieren! Terwijl het toch voor veel mensen een grote hobby is. Wij kijken altijd heel graag (via de schotel) naar River Cottage op Channel 4 (kan je ook zien via You Tube filpjes). Helemaal 'my cup of thea'. Succes met de tuin!
    groeten Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  2. van mij mag je dat uitbreiden naar nederlandstalig hoor, in België is het ook weinig soeps... Franstalig zijn er wel een paar leuke 'Jardin & Loisir' en zeker 'Silence ça pousse'.

    BeantwoordenVerwijderen