zaterdag 1 mei 2010

We zijn een stelletje schooiers!

Vanmorgen hadden Frannie en ik om half tien afgesproken om de tuin schoon te maken. Althans, we gingen het stuk waar de schuur moet komen plantenvrij maken. We hadden heel duidelijk van Huig de opdracht gekregen om niet te gaan spitten. Dan zou de grond immers te los worden en moet het weer ingeklonken worden. We hebben de grote maggiplant weggehaald. Een klein stukje hebben we naar de kruidenbak overgebracht; de rest ging rücksichtlos weg. Je moet hier keihard in zijn, anders blijf je met een grote hoeveelheid troep zitten. Ook de verloren bieslookplantjes en de troep die al van het begin af in de tuin lag, gingen weg.

We hadden al snel zo'n 8 vuilniszakken vol met tuinafval. Deze konden we mooi kwijt op de Vennestraat bij de vroegere gemeentewerken. Frannie maakte meteen een rondje langs de houtcontainer, en ja hoor: er lag een aantal prima schuttingen die we als hek aan de voorkant van de tuin kunnen gebruiken! Bingo! Als echte schooiers gooiden we de schuttingdelen in de auto en brachten we ze weer naar de tuin.

We spraken Ada nog even, die ons behoorlijk wat veren toevoegde. De tuin is in de afgelopen paar weken ook voor anderen zichtbaar mooier geworden. Kijk, dat horen we graag! Leuk is het ook dat de appel- en perenbomen mooi in de bloei staan. De kruisbesjes zijn ook al aan de struiken (die overigens veel lieveheersbeestjes hebben)!
Om kwart over twaalf was het weer mooi geweest. We gingen naar huis!

's-middags was het nog lekkerder weer; dus nog even naar de tuin met Eveline om wat te wieden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten