woensdag 12 mei 2010

Schuurtje, schuurtje, past het nog???

Nadat Huig dinsdag het "terrasje" af had gemaakt, was vandaag de eer aan ons (Piet, Frank, Frannie en Annelies) om onder het toeziend oog van Huig het avontuur aan te gaan met de schuur. Afbreken is één, maar opbouwen is toch wel wat lastiger. De vier wanden stonden snel; alles een kwartslag draaien was alweer wat lastiger, en alles zodanig in model krijgen dat ook het dak weer paste en de deuren open en dicht konden was een hele klus. Maar.... het is ons uiteraard gelukt! De schuur staat! De kast staat erin en het tuingereedschap kan voortaan naar binnen. Toch jammer, niet meer heen en terug fietsen met een schoffel in je handen. Wel weer handen vrij voor de geweldige oogsten die we binnen gaan halen.......?!
Huig heeft met zijn motorzaag nog wat knotwilgjes (?) met de grond gelijk gemaakt. En met behulp van agregaat en klopboor is de schuur verankerd met de stoepbanden. Geen storm zal sterk genoeg zijn om onze schuur de lucht in te krijgen.
Ondertussen staan onze groenteplantjes er goed bij. De zelf gezaaide winterprei komt duidelijk boven de grond en ook de lenteuitjes komen hier en daar voorzichtig kijken.

Vrijdag (de dag na Hemelvaartsdag) komt Huig nogmaals om de laatste dingen voor de vrouwtjes in orde te maken. Op het programma staan extra stenen leggen om de schuur, een middenpad leggen, misschien nog wat stenen weghalen bij JP of buren, en wat palen in de grond om ons eerlijk gescoorde hek tegenaan te bevestigen. En dan mag het mooie weer komen....! Tafeltje, stoeltjes, wijntje.......heerlijk zo'n tuin!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten